XOLO X900, Prvi smart telefon zasnovan na Intel Inside tehnologiji

XOLO X900, Prvi smart telefon zasnovan na Intel Inside tehnologiji

16

XOLO X900 donosi najbolje karakterisitke Intel računarstva korisnicima mobilnih uređaja u Indiji

Intel korporacija i Lava International Ltd, jedan od najbrže rastućih proizvođača mobilnih telefona u Indiji, najavili su dostupnost modela Xolo X900, prvi smart telefon sa Intel inside tehnologijom. Uređaj će biti dostupan u prodaji od 23. aprila po ceni od približno 22000 INR.

Kompanija Lava najavila je dugoročno partnerstvo sa Croma nacionalnim lancem mega radnji sa potrošačkom elektronikom, za promociju i prodaju modela XOLO X900.

Partnerstvo kompanija Intel i Lava najavljeno je tokom Mobile World kongresa u Barseloni u februaru ove godine. Model XOLO X900 zasnovan je na Intel referentnom dizajnu i poseduje Intel Atom procesor Z2460 sa Intel Hyper Threading tehnologijom i podrškom za HSPA+ 3G povezivost.

Procesor 1.6 GHz Atom visokih performansi sa Hyper Threading tehnologijom donosi brzinu i multitasking performanse. Vrhunska grafika radnog takta od 400 MHz i podrška za video kodiranje u punom 1080p HD formatu čine ovaj telefon savršenim uređajem za zabavu omogućujući korisnicima realistično iskustvo u igranju igrica ili gledanju video sadržaja. Telefon poseduje i kameru rezolucije 8 megapiksela koja ima napredne karakteristike u slikanju fotografija, kao što je “burst” mod kojim se može slikati 10 fotografija za manje od jedne sekunde.

XOLO X900 se nalazi u elegantno dizajniranom kućištu i ima ekran visoke rezolucije osetljiv na dodir dijagonale 4.03 inča , omogućujući oštar tekst i živahne boje. Za sada, telefon će pokretati Android Gingerbread operativni sistem, a u planu je i softverska nadogradnja na Android Ice Cream Sandwich platformu u skorije vreme. Intel tehnologija omogućuje vrhunske performanse korisničkog iskustva, podržano odličnim karakteristikama baterije koja obezbeđuje do 5 sati 3G krstarenja internetom, 45 sati reprodukcije zvuka ili 8 sati razgovora1.

“Kroz XOLO X900, sa zadovoljstvom tržištu Indije predstavljamo uređaj koji odgovara na potrebe onih kojima su brzina i performanse važni. Nakon uspeha feature telefona, uz preko 10 miliona zadovoljnih korisnika u prethodne 3 godine, XOLO će biti prepoznatljiv igrač u brzo rastućem segmentu smart telefona. Inicijalne oceme XOLO X900 telefona su bile veoma pozitivne, a nezavisna testiranja jasno ukazuju na činjenicu da, kada je reč o brzini i performansama, XOLO X900 predstavlja reper,” kazao je Vishal Sehgal, suosnivač i direktor kompanije Lava International.

“Prvi smart telefon sa Intel Inside tehnologijom sada je dostupan korisnicima u Indiji” kazao je Mike Bell, potpresednik Intel korporacije i generalni menadžer odeljenja za mobilne uređaje i komunikacije. “Granice personalnog računarstva se šire. Kako ulazimo na tržište Indije sa našim prvim smart telefonom

Koji je proizvela kompanija Lava, uređaj ne samo da prikazuje bogate mogućnosti i prednosti Intel računarstva, već naglašavaju i uzbudljive mogućnosti onoga što će tek doći.”

Nema komentara

Ostavite komentar